PROCEDURA DE RETURNARE A PRODUSELOR

In situatia putin probabila in care produsul achizitionat este nefunctional sau are vicii de fabricatie, luxu.ro il va inlocui in cel mai scurt timp posibil fara alte formalitati. In acest caz toate cheltuielile de livrare si retur vor fi suportate de catre Vanzator. In eventualitatea in care Vanzatorul nu poate inlocui produsul din motive de stoc, va rambursa banii catre Cumparator in termen de 7 zile de la data returnarii produselor neconforme.

LEGISLATIE
Potrivit art.13 alin. (3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014 aveti dreptul de a va retrage din contract, respectiv de a returna un bun achizitionat, dar nepersonalizat, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea vreunui motiv si fara a suporta alte costuri exceptand cele de livrare. Prima zi din cele 14 stabilite de lege este considerata ziua in care ati intrat in posesia fizica a bunului. Daca ati facut o singura comanda cu produse multiple care se livreaza la date diferite, ziua a 14-a, va fi considerata ziua in care ati primit produsul respectiv. In cazul in care doriti sa va retrageti din contract in termenul legal, este necesar sa returnati si eventualele cadouri care au insotit produsul sau pachetul. luxu.ro va va rambursa banii in maxim 14 zile de la data receptionarii produsului returnat. In acest caz, singura modalitate prin care vor fi rambursati banii catre dumneavoastra va fi prin transfer bancar. Mai exact:

– Pentru comenzile efectuate cu cardul online – vom returna banii in contul de card din care a fost efectuata plata.
– Pentru comenzile efectuate prin virement bancar – vom returna banii prin virament bancar in contul din care s-a facut plata.

Luxu.ro isi rezerva dreptul de a amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute si evaluarea acestora. In situatia exceptionala in care nu vom putea livra un produs, luxu.ro va va informa imediat si va va returna banii in termen de maxim 7 zile de la data la care am constatat imposibilitatea livrarii.

IMPORTANT! PRODUSE PERSONALIZATE
In conformitate cu OUG 34/2014, art 16, sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta produsele confectionate conform specificatiilor dumneavoastra sau personalizate in mod clar. Multe din produsele din lemn masiv, canapele sau covoare sunt produse conform specificatiilor dumneavoastra avand in vedere paleta mare de optiuni de culoare, dimensiuni si materiale pe care o oferim. Din acest motiv foarte multe din produsele comercializate de luxu.ro intra sub incidenta acestei legi si sunt excluse de la dreptul de retragere odata plasata comanda.

CONDITII DE RETUR
Conform legislatiei Romaniei poti returna orice produs cumparat online in termen de 14 zile de la data primirii acestuia in urmatoarele conditii:
– sa nu prezinte urme de utilizare, asamblare, zgarieturi, lovituri, pete, arsuri, scamosari, interventii neautorizate, etc,
– sa aiba ambalajul, etichetele si accesoriile intacte,
– produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, pete, arsuri, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
– produsul returnat trebuie sa fie insotit de certificatul de garantie in original,
produsul nu a fost personalizat de catre Cumparator in momentul plasarii comenzii

In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, pete, arsuri, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014. In cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului si inregistrarea de comenzi noi. Daca produsul nu corespunde cerintelor sau asteptarilor dumneavoastra va recomandam evitarea utilizarii sau montarii lui. In cazul in care doriti returnarea produsului va rugam sa ne anuntati cat mai repede posibil, pe e-mail contact@luxu.ro sau pe telefon +40735395646. Achizitionarea unui produs dintr-un magazin online este asimilata contractelor la distanta. Puteti denunta unilateral contractul insa costurile de rambursare a produselor catre vanzator vor cadea in sarcina dumneavoastra dupa ce ne veti anunta in prealabil. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si produs nou, WALTER BAUMAN S.R.L. are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea Cumparatorului, de a i se reexpedia produsul, pe cheltuiala sa. In cazul in care Cumparatorul a returnat un produs si solicita inlocuirea, iar WALTER BAUMAN S.R.L. nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, aceasta va oferi Cumparatorului contravaloarea produsului sau alt produs in cazul in care Cumparatorul accepta acest lucru.

CONTACT IN VEDEREA RETURNARII PRODUSELOR NEPERSONALIZATE


Pentru contactarea in vederea returnarii produselor nepersonalizate, va rugam sa ne trimiteti o solicitare pe contact@luxu.ro sau la telefonul de contact +40735395646 care sa contina urmatoarele informatii:
– prenumele si numele
– adresa de e-mail
– numarul de telefon
– data achizitionarii produsului
– adresa de corespondenta
– contul bancar in care sa fie livrati banii
– (optional) o scurta motivatie
– poze cat mai explicite care sa arate problema descoperita la produs